Общо показвания

сряда, 25 януари 2012 г.

Червено вино и руска баня вместо африкански бози

През изминалото лято препоръчах комбинацията от студена бира и мека възглавница вместо наблюдаването на посредствените двубои от "Копа Америка". С риск да досадя, но не и да се правя на интересен препоръчвам на драгия зрител да не си губи времето и с настоящото издание на Купата на Африка.
    Още първите мачове демонстрираха тенденцията за отлив от стадионите на африканския запалянко. При положение, че тук говорим за есенцията от топ футболисти, мнозина от които ръзцъкват и по европейските терени. Не знам цените на билетите за провеждащия се форум, но сигурно местния средностатистически фен предпочита да посрещне най-належащите си нужди вместо да се диви на зрелище като Ботсвана и Гвинея например.Това предполагам ще важи и в пълна сила за предстоящото европейско първенство в Полша и Украйна, където част от периферните двубои ще бъдат обидно слабо посетени. Като чух ставките на билетите и то на най-мизерните места, и ми се изправи косата. Включая останалите разходи за спане, храна, пътни и калкулирам, че за да посетя събитието ми е нужна сума, равняваща се на такава от продажба на малка африканска колония. Но нейсе. Нека по-добре да сложим картите на масата и да си кажем право в очите истината за провеждащото се първенство на Черния континент.
    Трябва да отбележим, че на първо четене настоящите изпълнители като имена са далеч от миналите образци. Един Дрогба, неколцина Кейти и още куп Н'Диаета и Кулибалита. На този фон е изключително трудно да изпъкнеш, а единствения вариант е да си висок блондин с фамилия по възможност нещо като Ериксен. Отделно да не говорим, че прибирайки се на родния континент , голяма част от тези симпатяги заебават всякаква дисциплина и го удрят на диво пиянство и плътски удоволствия. Ако все пак тренерът им успее да ги накара да излязат на терена и се опита да ги нареди в някаква игрова схема, още след първите няколко паса казаното в съблекалнята е забравено и всеки започва да играе за себе си. Термини като пакетно придвижване, уплътняване на зони и пресиране в противниковата половина зазвучават на тези синове на вятъра ,както на мен ми звучат словосъчетания от езика суахили. Оттам цялата продукция се приравнява до нивото на квартално мачле на малки вратички, а в такива аз предпочитам да участвам, отколкото да ги зяпам в захлас.
    В крайна сметка всеки има право на личен избор какво да прави през свободното си време. С оглед на сезона препоръчвам червено вино и руска баня в подходяща зимна дестинация. Африка ми идва леко далеч.

Няма коментари:

Публикуване на коментар