Общо показвания

събота, 28 януари 2012 г.

Каталунски гьонсуратлък


Истинският мъж става сутрин и машинално посяга към джилета си и съответно към обрасалия си сурат. Някъде по същото време едно лице в  един просторен апартамент в една каталунска провинция също отърква очи, но избягва атрибута. Щото му се налага да  види мутрата си във визьора, а оттам се блещи единствено несравним гьонсурат и два дебели комбала, олицетворение на всички яростно рекламирани фалшиви продукти на този свят- от изтривалки на задни части до магнитни наколенници...
    И тъй като все още не ми се налага да се навеждам е редно да се оплача, както и голяма част от моите близки и познати, от футболна дискриминация. Този вид насилие над средностатистическия фен е дело на няколкогодишните усилия на шепа трътльовци в едно корозирало формирование, продаващо се ежедневно на тарифите на сезонни  магистралки. И хайде стига сме свеждали очи и сме се правили на умопобъркани. Явления са Пеле, Кройф, Марадона, Зидан и Меси, но не и това изнервящо и симулативно поведение на един самопровъзгласил се за властелин отбор. Хайде стига ненормално държане за глезените и балетни пируети в близост до пеналта. Тези пасти сме ги яли. И моля ви се баста от оглушителни ревове за откровени справедливости. Това не само, че не е клуб, това е срам за онези, които оставиха сърцата си на зеления килим. И пак питам - чия е ползата от лансирането на една фалшива естетика, освен на неколцина буквоеди, наместени на богатия урожай. Футболът изначално е създаден за доказване на силата на морално-волевите и психически качества на отделния съпътстващ го елемент. Ако някой търси майчина гърда и погалване на главичката да си се върне в детството. Аман от псевдожурналисти и медийни слагачи, които в хор да ми пеят дитирамби за двама гноми и едно бразилско менте. Виделия и сто ,и двеста от динамиката на играта би прочел безпогрешно посланията на УЕФА и удобния им двоен аршин. "Повече от клуб"- егати и комунистическия му слоган. В тази неравностойна битка ни Мауриньовци, ни Съровци биха оцелели. Само и единствено правата вяра в безцелното "цък-цък" е на почит. Красив, елегантен и майсторски ход на господата функционери-популисти. И на колко примера на култови реферски обслужвания да сме  свидетели - кои пресни , кои покрити със зеленикава патина?! И колко нагли свирчовци надуха в полза на каталунския балон - от плешиви испански некадърници до здрави норвежки хомосексуалисти?! А колко бяха истинските мъже, които доблестно отстоявяха изконните ценности на Играта и алармираха за футболното зло?! Ах, само колко е уместно да си в общия ансамбъл и чичко Моу да е лошия в страшния филм, а португалчето Пепе - карпатски Дракула!
    В крайна сметка майната ви скудоумни псевдоразбирачи и евтини клакьори! Сиктир ти ФИФА и УЕФА!Пичку ви лелину реферски подлоги! Оставете ни на мира - нас истинските фенове. Ние не пречим на никого.

Няма коментари:

Публикуване на коментар