Общо показвания

неделя, 28 юни 2015 г.

Руска рулетка за Левски



Прав е Стойчо Стоев като заявява, че в момента Левски няма мъжки тим, а просто някаква формация „under 19” . По – страшното е, че отборът е разбит тотално и има крещяща нужда от нови попълнения на почти всички постове. Анализирайки настоящия потенциал, прибавяйки дори и неколкото неминуеми бъдещи трансфера, считам че борбата отново ще е за място между петото и седмото. В следващите редове ще опитам, макар и бегло, да систематизирам най – належащите нужди за окомплектоване на боеспособен състав. На вратата Левски разполага с приличен за родните стандарти вратар в лицето на Йоргачевич. Да, не е извънземна класа, но придава спокойствие и има нелошо позициониране при високи центрирания и статични положения, които в предишни години бяха рискови фактори и често тласкаха отбора към неизбежни загуби. Младите Любенов и Кръстев има какво да попият от европейския опит на Боян. Оттук нататък е страшно. На десния фланг Александров е кауза пердута. Той спортно – технически и психически е футболист за отбори от ранга на Марек и Хасково. В центъра на отбраната Левски не разполага с читава опция. Румънецът Нину присъства в тимовия лист единствено, защото няма друг вариант. Същото е положението и при Аймен Белаид. И двамата са изпята песен, което означава че отборът не разполага реално със защита. Явно на левия фланг ще се налага Мики Орачев и в това няма нищо лошо. Време му е на момчето да демонстрира по – често възможностите си, които в никакъв случай не са за пренебрегване.
Определено в халфовата линия ще се разчита най – много на Прохазка, чието присъствие е от фундаментално значение. Комплексен играч, който може да бъде ползван в центъра и на фланга, а при нужда и в защита. Безспорно е израснал доста спрямо първия си престой в Левски. Така или иначе ще бъде даден шанс и на Божидар Краев, даже и заради това, че е най – конвертируемата стока. Има детайли, върху които трябва да поработи, за да вдигне още нивото си, но при системно налагане ще се поокърши. Безалтернативен е и испанеца Бедоя – крехък като физика, но смел в единоборствата и що – годе тактически грамотен. В средата на терена ще бъдат ползвани и братята Цоневи като по – твърдата величина, като че ли  е Борислав.
Някъде тук следва да се впише при определени обстоятелства и нестандартния Мисяк. Няма две мнения обаче, че Левски се нуждае от играч тип „трекуартиста” и поне още един футболист, който по възможност да оперира и по двата фланга. Напред е ясно – един – едничък Наско Курдов и младата алтернатива Ивайло Димитров. Със сигурност ще трябва да се търси и изявен майстор на завършващия удар.
В крайна сметка на прима виста Левски се нуждае от десен бек, двама централни защитници, двама халфове и център – нападател или общо шест нови попълнения. При така поставения таван на заплатите рискът от привличане на ментета е доста висок. Имам наблюдения, че бг футболистите не са запленени от възможността да играят в родния гранд. При всички случаи ще се търсят нискодивизионни испански, португалски и холандски варианти. Липсата на функциониращо скаутско звено обаче може да доведе до селекция по интернет или мениджърска такава. Което отвсякъде си е руска рулетка и е твърде вероятно да вкара клуба в омагьосания кръг на посредствеността.

Няма коментари:

Публикуване на коментар