Общо показвания

понеделник, 26 март 2012 г.

Липсващият виновник

Преди няколко дни на традиционния брифинг на Стойчо Младенов бе зачекната темата за жалкото състояние на подопечния му тим. Репортерите естествено попитаха и за виновника за злополуките в Бургас и Симитли. Пената и Стойчо се поогледаха, та изтърсиха, че той липсва на пресконференцията, с което директно прехвърлиха топката в градинката на един сърбин от с.Ратково. Разбра се, че цели шестнадесет дни по време на подготовката, футболистите не са тренирали и на това се дължала слабата им физическа форма. С какво ли са се занимавали през почивката, само един Господ знае. Навярно са играли на прескочи кобила и сантасе или по-вероятно е да са се кикотили на уникалните проникновения на мировянския стратег.
    Животът обаче е превратен и палачинката се преобърна. Отборът на ЦСКА демонстрира висша класа в последните си два двубоя и ми се иска пак да се върнем към темата за липсващия "виновник" . И на децата е ясно, че Стойчовото "себераздаване, концентрация и мотивация" може да даде моментален ефект при надъхване на селски рендета, на които е обещан солиден банкет при победа. Игрови облик не се създава за два петъка, а е сложен процес на натоварване, възстановяване и изграждане на взаимовръзки. Така, че хайде псевдоспециалистите да не се репчат и да не възхваляват прибързано треньорския талант на Екзекутора.  Той ли селектира мощното крило Нджонго Присо, той ли интегрира младоците Грънчов и Карачанаков в първия отбор? И само той ли е причината за купищата вкарани голове от  момчетата с червени фланелки. Защо сега чичо Пенчо и специалиста от с.Плоски мълчат, а не се изправят като мъже и да благодарят на Дуци за положената от него основа. То иначе е лесно- когато бием се дължи на майсторските ходове на Стойчо, а  когато падаме е виновен проклетия сърбин.
    В крайна сметка Симонович е вече минало за ЦСКА. Лицето Димитър Душков Пенев майсторски си изми ръцете с него. На Стойчо Младенов обаче се падна късмета да обере лаврите от един чужд труд . За добро или лошо Дуци се е покрил и не е обелил и дума за насочените срещу него нападки. Както подобава на един истински джентълмен. Селските тарикати сме ги разкрили отдавна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар